Vakantie: vanaf 27 mei tot 17 juni zijn wij met vakantie. Vanaf 18 juni staan wij weer vol energie voor u klaar!
Mail nu

info@srtinstallatie.nl

Bel nu

06 301 081 33

Blog

Tips voor optimaal onderhoud van uw badkamer

Badkamer onderhoud

Bij SRT Installatie worden wij regelmatig ingeschakeld om problemen in badkamers te verhelpen. Denk aan het installeren van sanitair of het repareren van lekkages. Vroeg of laat zijn reparaties of een grondige renovatie altijd nodig, maar met goed badkamer onderhoud kunt u de levensduur van uw badkamer wel degelijk verlengen. Daarnaast zorgt het goed onderhouden van uw badkamer uiteraard voor meer hygiëne en comfort. Met deze tips zorgt u voor een badkamer in topconditie.

Regelmatig reinigen

Ten eerste is regelmatige reiniging van essentieel belang. Gebruik milde schoonmaakmiddelen en vermijd schurende materialen die krassen kunnen veroorzaken. Vergeet niet de tegels, de douchebak, de wastafel, het toilet en de kranen grondig schoon te maken. Dit helpt om kalkaanslag en ophoping van zeepresten te voorkomen. Hierdoor blijft uw sanitair er niet alleen fris en nieuw uitzien, maar voorkomt u ook schimmel, schade en lekkages aan uw sanitair en het leidingwerk.

Controleer op lekkages en vocht

Een ander belangrijk aspect van badkameronderhoud is het controleren op lekkages. Kleine lekkages kunnen na verloop van tijd grote problemen veroorzaken, zoals waterschade en schimmelvorming. Controleer daarom regelmatig de aansluitingen van de kranen, de douchekop en het toilet op eventuele lekkages. Als u lekkages ontdekt, repareer ze dan zo snel mogelijk of roep de hulp in van een professionele loodgieter.

Houd de afvoeren in uw badkamer vrij

Daarnaast is het belangrijk om de afvoer van uw badkamer vrij te houden van verstoppingen. Haar, zeepresten en andere viezigheid kunnen zich ophopen in de afvoerleidingen en voor problemen zorgen. Gebruik een afvoerzeefje om haren op te vangen en reinig regelmatig de afvoer met een ontstopper om verstoppingen te voorkomen. Als u merkt dat het water langzaam wegloopt of als u een verstopping heeft, dan kunt u eventueel ook een ontstoppingsmiddel gebruiken. Lees echter altijd goed de aanwijzingen op de verpakking om te voorkomen dat het middel uw leidingen beschadigt!

Zorg voor goed onderhoud van de badkamer en de installaties

Ten slotte, om de levensduur van uw sanitair te verlengen, is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met de onderdelen in uw badkamer. Vermijd het gebruik van schurende materialen bij het schoonmaken van uw sanitair. Draai de kranen niet te strak aan om lekkages en beschadigingen te voorkomen. En vergeet niet om tijdig onderhoud te laten uitvoeren aan uw boiler, doucheventilator en andere apparaten in de badkamer om mogelijke storingen te voorkomen.

Problemen met uw sanitair? Schakel SRT Installatie in!

Heeft u ondanks goed onderhoud toch een probleem met uw sanitair? Of heeft u te maken met een lekkage, een kapotte kraan of wilt u wellicht uw badkamer renoveren? SRT Installatie is gespecialiseerd in alle vormen van badkamer onderhoud en helpt u graag met het weer in topconditie brengen van uw badkamer. Daarnaast kunnen wij u adviseren in uw keuze voor een nieuwe trendy badkamer en deze vervolgens perfect voor u installeren.